Werkt Apple aan een Magsafe Powerbank? - MagSafe Accessoires

Volgens een nieuw rapport van Mark Gurman van Bloomberg werkt Apple aan een magnetische batterijhouder voor de iPhone 12.


Apple heeft het hulpstuk al minstens een jaar ontwikkeld en het staat gepland voor de lancering in de maanden na de release van de ‌iPhone 12‌-lijn, volgens mensen met kennis van het product. De ‌iPhone 12‌-modellen werden in oktober geïntroduceerd.

Het batterijpakket zou aan de achterkant van een ‌iPhone 12 worden bevestigd met behulp van het MagSafe-systeem, dat alle nieuwe telefoons gebruiken voor het opladen en koppelen van andere accessoires zoals hoesjes en portefeuilles. Sommige prototypes van het batterijpakket hebben een witte rubberen buitenkant, zei een van de mensen, die vroeg om niet te worden geïdentificeerd omdat het product nog niet openbaar is. Het nieuwe accessoire zou verschillen van Apple-batterijuitbreidingen voor eerdere iPhones doordat het alleen een langere batterijduur biedt en niet als een volledig beschermend omhulsel dient.

Sommige ‌MagSafe‌-gebruikers hebben kritiek geuit op de sterkte van de magneten die Apple gebruikt in de ‌iPhone 12 vanwege hun vermeende zwakte en het onvermogen om ‌MagSafe‌-accessoires zoals Apple's leren portemonnee stevig vast te houden, maar Apple heeft naar verluidt getest om er zeker van te zijn dat het magnetische bevestigingssysteem van de batterij sterk is genoeg om de oplader op zijn plaats te houden.

De ontwikkeling van het accessoire wordt echter naar verluidt gehinderd door softwareproblemen, zoals de aangesloten iPhone die ten onrechte aangeeft dat de batterij oververhit raakt. Apple heeft ook gewerkt aan het oplossen van problemen die ontstaan ​​wanneer de gebruiker wisselt tussen het gebruik van het apparaat wanneer een hoesje op de ‌iPhone‌ zit en wanneer de hoes wordt verwijderd.

In het licht van deze ontwikkelingshindernissen zou het batterijpakket uiteindelijk kunnen worden vertraagd of gesloopt, aldus Gurman's bronnen.

Potentieel bewijs van een toekomstige ‌MagSafe‌-batterijaccessoire werd onlangs ontdekt door MacRumors in een niet-specifieke verwijzing naar een batterijpakket in de nieuwste iOS 14.5-bèta. "Om de laadefficiëntie te verbeteren en de beschikbare batterijduur te maximaliseren, zorgt de batterij ervoor dat uw telefoon ongeveer 90% opgeladen blijft", aldus de tekst.

Volgens Gurman heeft Apple ook de mogelijkheid van andere ‌MagSafe‌-accessoires intern afgewogen, inclusief de mogelijkheid voor een in-car attachment, hoewel dat product naar verluidt de formele ontwikkeling niet heeft gehaald.
Apple blijft op hun hoede voor het aankondigen van oplaadaccessoires na het AirPower-vaporware-debacle. Apple heeft het apparaat in 2017 publiekelijk aangekondigd, maar het product is nooit uitgekomen vanwege ontwikkelingsproblemen. Apple heeft ‌AirPower‌ uiteindelijk in maart 2019 geannuleerd en verontschuldigde zich dat het geen versie van het product kon leveren die aan zijn "hoge normen" voldeed.

Uitgelichte producten