MagSafe de nieuwste feature van de IPhone 12: 7 vragen over deze nieuwe technologie en accessoires: - MagSafe Accessoires

1. Wat is MagSafe?

MagSafe, dat klinkt bekend niet? Dat klopt, Apple gebruikte deze term jarenlang voor de oplaadkabels van Macbooks. Deze waren destijds voorzien van een magnetische aansluiting die ervoor zorgde dat de stroomkabel op de juiste plek hechtte maar ook dat deze stevig bleef zitten. De technologie werd in 2006 geïntroduceerd bij alle Macbooks inclusief de Macbook Air. In 2016 maakte Apple de overstap naar de Lightning connector en verdwenen de MagSafe connectors. Maar niet getreurd, bij de recente release van de iPhone 12 maakte Apple the “comeback” bekend van MagSafe alleen nu op de iPhone. Elke iPhone 12 is voorzien van een magnetische ring welke een breed scala aan mogelijkheden met zich meebrengt voor opladers en accessoires.

2. Hoe werkt MagSafe voor de iPhone?

MagSafe is een systeem voor het opladen en bevestigen van accessoires op de achterkant van de iPhone 12 modellen. Op de achterkant van de iPhone zijn kleine magneetjes geplaatst rondom het draadloos opladen gebied. Deze zijn in eerste instantie bedoeld om ervoor te zorgen dat de iPhone precies goed op de draadloze oplader komt te liggen. Maar naast opladen bieden de magneetjes ook de mogelijkheid om accessoires makkelijk te koppelen aan de iPhone. Zo zijn er in onze webshop al verschillende pashouders en zelfs autohouders te vinden die gebruik maken van deze MagSafe technologie. Ook telefoonhoesjes in onze winkel zijn voorzien van MagSafe. In onze siliconen hoesjes zit een magnetische ring, net als op de achterkant van de telefoon die ervoor zorgt dat je accessoires zoals de oplader, pashouder of autohouder gemakkelijk kunt bevestigen.

 

3. Wat is de exacte techniek achter MagSafe?

MagSafe voor iPhone zorgt voor verbeterd draadloos opladen. Op de achterkant van de iPhone zijn er magneten, een magnetometer en een NFC-lezer met spoel toegevoegd. De magnetometer meet de sterkte van het magneetveld. Met MagSafe kun je tot wel 15 watt draadloos opladen wat dus dubbel de wattage van een normale Qi lader is. Hierdoor gaat draadloos opladen vele malen sneller, ook omdat de iPhone altijd op de juiste plek ligt.

De MagSafe hoesjes zijn voorzien van ring magneten zoals hieronder op de afbeelding te zien is. De magneten zorgen ervoor dat je accessoires of de lader ook met hoesje makkelijk hecht aan je iPhone.

 

4. Welke iPhones zijn geschikt voor MagSafe?

MagSafe is de nieuwste technologie van apple en is tot nu toe alleen beschikbaar op de iPhone 12 modellen.  Dat zijn dus de volgende:

iPhone 12 mini
iPhone 12
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max.


5. Heb je een speciale MagSafe hoesje nodig?

Dit hoeft niet persee maar heeft wel enkele voordelen. Indien een hoesje te dik is zal het draadloos opladen niet gewenst werken. Ook de magnetische kracht, die ervoor zorgt dat de iPhone op de juiste plek ligt neemt af bij het gebruik van een niet MagSafe hoesjes. In onze webshop vind je hoesjes in verschillende kleuren en materialen welke voorzien zijn van MagSafe

 

6. Is MagSafe schadelijk voor bankpasjes?

De magnetische achterkant van de nieuwe iPhone 12- en 12 Pro-modellen zullen uw bankpasjes niet beschadigen. Nederlandse pinautomaten gebruiken sinds 2012 geen magneetstrips meer, deze zijn vervangen door de microchip op de pasjes.Dat betekent dat, zolang je de kaart in de portemonnee bewaart, het in orde zou moeten zijn. Creditcards bevatten weliswaar ook een magneetstrip, maar zijn duurzamer en worden daarom niet negatief beïnvloed.

 

7. Wat zijn de voordelen van MagSafe?

MagSafe heeft een hoop voordelen:

  • Door de magneten ligt de iPhone altijd goed op de lader
  • Door optimale positionering gaat het opladen efficiënter, er treedt minder verlies op
  • Met MagSafe kun je opladen met 15 Watt (in plaats van 7,5 Watt)
  • Je hebt geen lelijke grote klemmen meer nodig om je iPhone vast te maken aan een selfiestick, drone, gamecontroller, fiets, dashboard of ander accessoire
  • Het is een snelle tijdelijke bevestigingsmethode
  • Je hebt geen plakstrips of klemmen nodig om accessoires te bevestigen
  • Het maakt modulaire smartphones mogelijk, waarbij je extra componenten er gemakkelijk op vast klikt
  • Je kunt je iPhone nog verder personaliseren

 

Uitgelichte producten