De nieuwe MagSafe-technologie is een stap dichterbij iPhone's zonder kabel. - MagSafe Accessoires

Apple heeft een van zijn meer geliefde technologieën, MagSafe, nieuw leven ingeblazen tijdens de jaarlijkse iPhone-onthulling op dinsdag, met een nieuwe reeks smartphones met magneten ingebouwd in de achterkant voor snelle en stevige verbindingen met draadloze opladers, opklikbare hoesjes en andere accessoires.

Hoewel de oude MagSafe een veiligheidsfunctie was voor het opladen van laptops zonder je zorgen te hoeven maken over het beschadigen van je machine als het snoer eruit werd getrokken, is de nieuwe MagSafe een slimme, smartphone-georiënteerde accessoire voor Apple. Het laat het bedrijf een nieuw gadget-ecosysteem bouwen voor de iPhone dat het volledig beheert, net als Lightning en de andere eigen poorten en kabels van Apple, terwijl het ook tastbare voordelen biedt, zoals sneller opladen van 15 W.

Maar hoewel MagSafe nu een mooie aanvulling lijkt op de nieuw aangekondigde iPhones, maakt het de weg vrij voor Apple om magnetisch draadloos opladen het middelpunt te maken van hoe we in de toekomst al onze apparaten opladen. Kijk maar naar de nieuwe MagSafe Duo-oplader van het bedrijf, een draadloze oplaadstandaard voor zowel de Apple Watch als de iPhone, of de nog robuustere (en ook bizar uitziende) MagSafe 3-in-1-oplader van Belkin waarmee je een Apple Watch, AirPods kunt opladen , en een iPhone tegelijk. Beide lijken ons dichter bij een wereld te brengen waarin de iPhone geen Lightning-opladen of welke vorm van bekabeld opladen dan ook hoeft te ondersteunen.

De nieuwe MagSafe 3-in-1-oplader van Belkin heeft oplaadstations voor de AirPods. Apple Watch en iPhone.


En het gerucht gaat dat Apple om precies die reden aan een portless iPhone werkt. Het verwijderen van de poort zou betekenen dat Apple zou kunnen vermijden - als het zou willen - om zijn smartphonelijn over te schakelen naar de USB-C-standaard die het nu gebruikt op MacBooks en duurdere iPads. Het zou het bedrijf ook in staat stellen om apparaten nog dunner te maken, met dezelfde logica die het gebruikte toen het de koptelefoonaansluiting verwijderde. Waterdichtheid kan nog effectiever worden met minder gaten in uw telefoon, vooral als Apple ons (en mobiele providers) kan overtuigen om een ​​ingebouwde simkaart te omarmen in plaats van een simkaartsleuf in elke telefoon op te nemen. Met MagSafe zou Apple een alternatieve manier kunnen presenteren om uw telefoon volledig op te laden via draadloos opladen en alle kabels en adapters die het kan bedenken om uw oplaadbehoeften onderweg op te lossen.

Er is zeker een financiële prikkel voor Apple om controle te houden over zijn oplaadecosysteem. De divisie 'wearables, thuis en accessoires' van Apple, die naast alle kabels en laders ook belangrijke producten omvat zoals de Apple Watch en AirPods, was de laagste verdiener in het meest recente financiële kwartaal van het bedrijf. Maar het is in wezen nek aan nek met de hele iPad-business en verdient bijna $ 6,5 miljard per kwartaal, waardoor het nog steeds van vitaal belang is voor de bedrijfsresultaten van Apple, aangezien de groei van de iPhone-inkomsten blijft vertragen en Apple meer leunt op zijn ecosysteem en diensten.

Maar het is bekend dat Apple op zijn minst moeite doet om een ​​voordeel voor de consument te bieden in ruil voor het vermijden van universele normen of het maken van een algemeen anti-consument productkeuze. In dit geval lijkt een volledige investering in MagSafe een aantal zeer reële verbeteringen in de levenskwaliteit te hebben ten opzichte van het bezit van de iPhone, zelfs als het enkele serieuze gewoonteveranderingen voor iPhone-bezitters met zich meebracht.

Ten eerste is draadloos opladen gewoon eenvoudiger en minder omslachtig dan het aansluiten van een kabel, en nog meer als het om magneten gaat, zodat u de positie van het apparaat niet hoeft aan te passen om ervoor te zorgen dat de oplader wordt geactiveerd. MagSafe presenteert ook situaties zoals het gebruik van uw telefoon in bed zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het buigen of breken van een kabel of het beschadigen van de telefoonpoort.

Bovendien is de enorme verscheidenheid en het nut van accessoires die u nu kunt doen dankzij de ingebouwde magneten aan de achterkant van de iPhone, opwindend. De opklikbare portemonnee en het rood leren oplaadetui die Apple maakt, zijn slechts enkele van de talloze mogelijke accessoires die we ons kunnen voorstellen. Denk aan magnetische opklikbare zoomlenzen of bundels hoesjes die magnetisch kunnen worden bevestigd en die niet met geweld van je telefoon hoeven te worden opgelicht als je de een voor een ander wilt ruilen. PopSocket, de toonaangevende maker van verwijderbare handvatten voor iPhones, werkt zeker snel aan MagSafe-ready versies van zijn producten.

Uitgelichte producten