Alles wat je moet weten over MagSafe voor de iPhone 12 - MagSafe Accessoires

iPhone 12 is er. En daarmee de terugkeer van MagSafe. Ja, dat klopt, MagSafe.

Met iPhone 12 heeft Apple een geheel nieuwe manier toegevoegd om je telefoon op te laden in de mix. Dankzij een reeks magneten aan de achterkant van het apparaat kun je nu moeiteloos Apple's nieuwe MagSafe-oplader op je telefoon aansluiten.

Wat is het?
MagSafe is een oude Apple-technologie die nieuw is gemaakt met iPhone 12. iPhone 12 is een krachtige draadloze oplaadmethode voor je iPhone. Denk aan het opladen van Apple Watch, en je komt redelijk dichtbij. We zagen lekken in de aanloop naar iPhone 12 dat de nieuwe telefoon van Apple een ring van magneten aan de achterkant had, en nu weten we waarom.

Van Apple:
MagSafe verbetert draadloos opladen voor een betere, efficiëntere ervaring en introduceert een ecosysteem van eenvoudig te bevestigen accessoires die een prachtige aanvulling zijn op iPhone 12-modellen. MagSafe levert een unieke ervaring op de iPhone, met een reeks magneten rond de draadloze oplaadspoel, geoptimaliseerd voor uitlijning en efficiëntie, die elke keer perfect verbinding maakt met de iPhone. MagSafe-laders leveren efficiënt tot 15 W stroom, terwijl ze nog steeds geschikt zijn voor bestaande Qi-apparaten. Oplaadoplossingen zijn onder meer de MagSafe-oplader en de MagSafe Duo-oplader voor gebruik met iPhone en Apple Watch, evenals nieuwe hoesjes van siliconen, leer en doorzichtig die gemakkelijk op de achterkant van de iPhone kunnen worden geklikt, en een leren portemonnee. Klanten kunnen ook innovatieve MagSafe-accessoires verwachten van externe fabrikanten.

Zoals hierboven vermeld, wordt de magneetreeks in de iPhone 12 gebruikt om MagSafe-accessoires uit te lijnen met de iPhone, en dat geldt ook voor accessoires van derden die gebruikmaken van de MagSafe-magneetringopstelling. Een interessante opmerking hier: als onderdeel van de MagSafe-ring heeft Apple een nieuwe magnetometer en een NFC-ring, die beide helpen bij het detecteren van MagSafe-accessoires. Dit kan tot interessante interacties leiden. Als je bijvoorbeeld een van Apple's siliconen MagSafe-hoesjes aansluit op een iPhone 12 terwijl het scherm is ingeschakeld, gaat het scherm de kleur van de hoes laten knipperen terwijl een digitale MagSafe-ring op het scherm animeert.

Nieuwe accessoires
Nieuwe oplaadtechnologie betekent nieuwe accessoires. Apple heeft er een paar en biedt in de toekomst veelbelovende aanbiedingen van derden.Ten eerste ondersteunen Apple's siliconen hoesjes voor iPhone 12 en 12 Pro allemaal MagSafe-opladen. Ze hebben ingebouwde magneten om je iPhone-oplader uit te lijnen.Hetzelfde geldt voor Apple's Clear Case met MagSafe, een kleurrijke nieuwe reeks hoesjes waarmee je je oplader kunt opstellen zoals de eerste set.Er is duidelijk de nieuwe MagSafe-oplader zelf, die eigenlijk werkt met alle iPhones vanaf de iPhone 8, AirPods Pro, AirPods 2e generatie en de draadloze oplaadcase voor AirPods.Eindelijk is er een nieuwe leren iPhone-portemonnee die magnetisch aan de achterkant van je iPhone wordt bevestigd.Apple heeft tijdens zijn evenement ook een dubbele Magsafe-oplader voor iPhone en Apple Watch geplaagd, maar gaf ons niet veel informatie over hen

 

Heb ik een nieuwe hoes nodig?
De nieuwe MagSafe-oplader van Apple is speciaal ontworpen om te werken met Apple's eigen MagSafe-accessoires, zoals de siliconen hoes. U kunt MagSafe echter gebruiken om uw iPhone op te laden, zelfs als er geen hoesje op zit. U kunt ook proberen MagSafe te gebruiken met een hoes die niet specifiek MagSafe-compatibel is, hoewel de resultaten hiervan waarschijnlijk zullen variëren afhankelijk van het materiaal en de dikte van de hoes.

Een ding om in gedachten te houden over de dikte van de kast? Apple vertelt accessoiremakers dat MagSafe alleen door de behuizing kan werken als deze maximaal 2,1 mm dik mag zijn, terwijl Apple een dikte van 2,0 mm aanbeveelt. Dat is dunner dan veel van de omvangrijkere beschermende hoesjes die er zijn, dus houd daar rekening mee.

Je kunt de MagSafe-oplader zelfs op andere apparaten zoals AirPods en oudere iPhones gebruiken, maar houd er rekening mee dat die niet de magnetische oplaadring hebben die de iPhone 12 heeft, dus de verbinding is minder veilig.

Kracht
De MagSafe-oplader van Apple is een oplader van 15 W. Dat betekent dat opladen via MagSafe iets langzamer zal zijn dan met een kabel en een oplader van 20 W, maar twee keer zo snel als het gebruik van een gewone draadloze oplaadmat, beperkt tot 7,5 W.

Volgens Apple heb je een voedingsadapter van minimaal 12 W nodig om MagSafe te gebruiken, maar testen en de website van Apple geven aan dat je 'niet de volledige 15 W-ervaring krijgt, tenzij je zoiets als de 20 W-oplaadadapter van Apple gebruikt. Van Apple:

Sluit de USB-C-connector op uw MagSafe-oplader aan op een Apple USB-C-lichtnetadapter van 20 watt (W) of meer. Uw MagSafe-oplader heeft een voedingsadapter nodig van minimaal 12 W en uw iPhone laadt minder snel op als u een voedingsadapter gebruikt die minder dan 20 W levert.U kunt ook verbinding maken met een USB-C-poort op een Mac of met een derde- partijadapters die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.

Hoewel ze compatibel zijn met oplaadstenen van andere fabrikanten, hebben tests aangetoond dat ze niet goed worden ondersteund, met laders tot 65 W die niet op volle snelheid kunnen opladen via MagSafe. Als u echter een oplaadsteen heeft die ten minste 20 W biedt en compatibel is met USB-C Power Delivery, moet MagSafe de volledige 15 W opladen.

 

 

Is de iPhone 12 nu magnetisch?
Soort van. Video's en recensies op internet laten zien dat de iPhone 12 nu dingen als paperclips op de achterkant oppakt, en Apple waarschuwt dat opladen via MagSafe creditcards, beveiligingsbadges, paspoorten en sleutelhangers kan beschadigen als je ze tussen de telefoon en Als je een van Apple's eigen MagSafe-hoesjes hebt, kun je het hoesje gebruiken om je iPhone bijvoorbeeld op een koelkast te plakken. Maar je moet een koffer gebruiken.

MagSafe is nog een manier om je iPhone op te laden en zou volgend jaar de weg kunnen banen voor onze allereerste geruchten portloze iPhone. Het opent ook een hele nieuwe weg met magnetische accessoires voor de iPhone, dus houd het in de gaten.

 

Uitgelichte producten